Ιδρυτικά στελέχη της ImmunoRec

 

Καθ. Ειρήνη Αθανασάκη

Ιδρυτικό μέλος-Επιστημονικός Υπεύθυνος

 

Ιωάννα Ζέρβα, Ph.D

Ιδρυτικό μέλος-Υπεύθυνη Εργαστηρίου

 

Ιωάννης Στρατάκης

Ιδρυτικό μέλος

 

Γεώργιος Ρίζος

Ιδρυτικό μέλος

 

Ιωάννης  Λιαπάκης, MD, Ph.D

Ιδρυτικό μέλος – Επιστημονικός Συνεργάτης -Υπεύθυνος Χειρουργείου

 

Εταιρεία Αξιοποίησης & Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ιδρυτικό μέλος (https://honos.admin.uoc.gr/eapk/index.php/el/)

 

Μαρίνα-Άννα Βασιλειάδη

Διαχειρίστρια

 

 


Η Ειρήνη Αθανασάκη είναι Καθηγήτρια Ανοσολογίας στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Απέκτησε πτυχίο Βιοχημείας           (Maitrise en Biochimie) από το Πανεπιστήμιο Pierre Marie Curie το 1982 και διδακτορικό στην Ανοσολογία από το Τμήμα Ανοσολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Alberta, Canada (1988). Έκανε τη μεταδιδακτορική της θητεία στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (1988-1991) και κατόπιν εξελέγη στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή το 1991, στη βαθμίδα του  Αναπληρωτή Καθηγητή το 1997 και στη βαθμίδα του Καθηγητή το 2007. Είναι ενεργό μέλος των εταιρειών International Society of Immunology, International Society of Reproductive Immunology, European Society for Immunology of Reproduction, Hellenic Society of Endometriosis.  Το ερευνητικό της έργο περιλαμβάνει 126 δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές και βιβλία, 60 προσκεκλημένες ομιλίες, 166 εργασίες σε διεθνή συνέδρια, 62 σε εθνικά συνέδρια, 1 διεθνή και 3 εθνικές πατέντες. Έχει επιβλέψει 12 διδακτορικές διατριβές, 31 πτυχιακές ΜΤΕ στον τομέα της Ανοσολογίας και 20 στον τομέα της Βιοηθικής, καθώς και 90 πτυχιακές προπτυχιακών φοιτητών. h-index=25, co-authors=162, RG score=37.84, >2200 citations. Είναι ενεργός κριτής στα διεθνή περιοδικά American Journal of Reproductive Immunology, Journal of Reproductive Immunology, Cancer Research, Cancer Investigation, Journal of Biochemistry, Immunology, Leukocyte Biology, Placenta, Cellular and Molecular Biology Letters, ISRN Immunology, PLOS, Biofabrication, Nanotechnology, Reproduction, Fertility and Development, Scandinavian Journal of Immunology, Advances in Stem Cells, Biochimie, Ethnopharmacology, General surgery. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται σε: Μηχανισμούς αντιγονοπαρουσίασης, Εκκρινόμενα τάξης Ι και ΙΙ αντιγόνα ιστοσυμβατότητας, Μηχανισμούς ανοχής/καταστολής, Λευχαιμίες, Εμφυτεύσιμα εμβόλια, Εμβόλια ενάντια στον καρκίνο, Μηχανισμούς προστασίας του ημι-αλλογενετικού εμβρύου, Ανοσολογία σπέρματος , Απεικόνιση εμβρύων προ-εμφυτευτικού σταδίου, Ανάπτυξη εμβρύων προ-εμφυτευτικού σταδίου.

Πλήρες βιογραφικό 

********************


Η Ιωάννα Ζέρβα είναι μεταδιδάκτορας στο Εργαστήριο Ανοσολογίας, Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Απέκτησε πτυχίο Βιολογίας από τη Σχολή θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, Μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στην Πρωτεϊνική Βιοτεχνολογία και Διδακτορικό Δίπλωμα από το Τμήμα Βιολογίας της Σχολής θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το ερευνητικό της έργο στην ανάπτυξη της τεχνολογίας εξατομικευμένων εμφυτεύσιμων εμβολίων και περιλαμβάνει 12 δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές, 16 παρουσιάσεις σε συνέδρια και 2 εθνικές πατέντες. Έχει επιβλέψει 12 πτυχιακές φοιτητών. Έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις και βραβεία από το European Federation of Immunological Societies(EFIS), European Congress of Immunology (ECI), Glasgow 2012,  Vienna 2015, Amsterdam 2018, και 2021.

Πλήρες βιογραφικό

**********************

 


Ο Ιωάννης Λιαπάκης MD, PhD είναι Πλαστικός Χειρουργός. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ολοκλήρωσε την πρώτη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και την δεύτερη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Θράκης. Την ειδικότητα της Πλαστικής Χειρουργικής ολοκλήρωσε στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Αθηνών, “ο Άγιος Σάββας”. Βραβεύτηκε με το δίπλωμα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (EBOPRAS) στην Βέρνη της Ελβετίας. Μετεκπαιδεύτηκε στο Βέλγιο και την Ολλανδία, κάτω από την αιγίδα της “Ολλανδικής Εταιρείας Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής Προσώπου” με υποτροφία του Ελληνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου και της Ελληνικής Εταιρίας Επούλωσης και Ελκών. Στην συνέχεια δούλεψε στο “Centre Chirurgical des Princes” στο Παρίσι και υπήρξε συνεργάτης του Daniel Marchac. Είναι ενεργό μέλος της “LEAP/Surgical Relief Teams” και πραγματοποιεί ανθρωπιστικές αποστολές σε όλο τον κόσμο και παράλληλα Editorial Board/Reviewer του περιοδικού Aesthetic Plastic Surgery Journal και Journal of Cosmetic Dermatology.